Advertisement
HABERLER ABONE OL

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Hong Kong öncülüğünde son üç gündür ilk kez geriledi. Japonya'nın Topix endeksi yüzde 0.1 gerilerken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4, Hang Seng endeksi yüzde 1.4 Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.7 düştü.

Japonya'da Mart ayında çip sıkıntısı ve olağanüstü hal durumlarına rağmen imalat aktivitesi önceki aya göre yüzde 2.2 yükseldi. Ekonomistlerin beklentisi yüzde 2 gerileme olması yönündeydi.

Çinli regülatörler Tencent ve ByteDance'in de aralarında bulunduğu 13 teknoloji şirketinin finansal departmanlarına geniş çaplı kısıtlamalar devreye sokacak.

Çin'de satın alma yöneticileri endeksi aktivitede yavaşlamaya işaret etti.

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, resmi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Nisan'da bir önceki ay 51.9 olan seviyesinden 51.1'e geriledi ve beklentilerin altında kaldı.

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde bir kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan mutasyonlarının ikisine birden rastlandığı bildirildi. Çin'in bazı kentlerinde Hindistan'da mutasyona uğrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) türü tespit edildi. Global Times gazetesinde yer alan haberde, Çin'in Cıciang eyaletinin Couşan kentinde, bir kargo gemisinin mürettebatından 11'inde, Hindistan'dan döndükten sonra Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.