Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da para birimleri rupi ve ringit öncülüğünde düştü. Ringit ABD - Çin ticaret görüşmelerine dair belirsizlikle 2017'den beri en düşük seviyeye geriledi. Bölge Borsalarından oluşan endeks 2. günde de gerilerken tahviller karışık seyretti.

Tokyo'daki SBI Securities'den Tsutomu Soma "Zayıf algı bir süre daha devam edebilir. Hong Kong'ta işler ne kadar kötüleşirse para birimleri de o kadar baskı altında kalır" yorumunu yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi % 0.2 artışla 1,221.24 puana çıkarken MSCI AC Asya Pasifik Endeksi %& 0.1 düşerek 152.8 puan oldu.

Çin yuanı ve Güney Kore wonu bugün düşerken Hint rupisi büyümenin 6 yılın en düşük seviyesine inmesiyle bu yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Endonezya rupisi düşerken Tayland bahtı 2013'ten beri görülen en güçlü seviyeklere yakın seyretti. Ringit dolardaki yükseliş ve imalat sanayideki kötüleşmeyle yaklaşık 2 yılın en düşük seviyesine indi.

Filipin pesosu 2. günde de düşerken Tayvan'da tahviller düştü. 10 yıllık tahvilin faizi Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıktı.