Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

12 aylık BIST 100 endeksi hedefini 129 bin olarak güncelleyen Ata Yatırım, Borsanın yüzde 34 yukarı potansiyel taşıdığı görüşünde… Ata Yatırım, takibindeki bankacılık dışı şirketler için ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 7 net kar büyümesi ve yüzde 10 FAVÖK büyümesi öngörüyor. Bankacılık sektörü için ihtiyatlı görünümünü koruyan kurum, bankalar için aynı dönemde yıllık bazda yüzde 26 net kar daralması bekliyor.

Ata Yatırım, Türk Telekom,  Ülker, Petkim, Tekfen Holding, Ford Otosan, Tofaş, Bizim Toptan, Gübre Fabrikaları ve Aksa Akrilik şirketlerinin ilk çeyrek sonuçlarının piyasa tarafından olumlu karşılanacağı görüşünü paylaştı.

1Ç19 kar beklentileri ve değerleme revizyonları raporu ile birlikte Pegasus için önerisini 'TUT'tan 'AL'a yükselten Ata Yatırım, Odaş Elektrik için önerisini 'AL'dan 'TUT'a düşürdü.

“En beğendiğimiz hisseler listesi”’ndeki değişiklikler

Hisse senedi piyasalarında zorlu zamanların seçici fırsatlarla aşılacağını öngören kurum "En Beğendiğimiz Hisseler" listesinde değişikliğe gitti.

Listede Erdemir, Türk Telekom, Ülker, Petkim, Tekfen ve Migros yerini korurken, Soda Sanayi listeden çıkarıldı.

Erdemir- 2019 yılındaki düşük karlılık görünümünün fiyata yansıdığı düşünülüyor. Çelik fiyatlarının döngüsel doğasını da düşünerek Türkiye piyasasındaki güçlü pozisyonu ve yüksek KKO’su ile talep yavaşlamasının beklentinin altında olması durumunun 2019T 126 ABD$ FAVÖK/ton ve 8.7mn ton satış hacmi beklentisine yukarı yönlü risk teşkil ettiği düşünülüyor.

Türk Telekom- Güçlü nakit yaratma kapasitesi ve borçların muhtemel olarak azalması ile karlılıktaki iyileşmenin sahiplik belirsizliğinin çözülmesi 2019’un önemli katalizörleri olarak görülüyor.

Ülker- Dengeli yabancı para pozisyonu ve uluslararası operasyonları sayesinde şirketin TL’deki olası zayıflığa karşı dayanıklı konumda olduğuna dikkat çekilirken hisse fiyatına baskı yapan ana ortağı hakkındaki endişelerin, borçlarını makul seviyelerde yeniden yapılandırmasından ötürü yakında ortadan kalkması bekleniyor.

Petkim- Büyük bakımı 2018’de tamamlamasından ötürü 2019’da daha yüksek KKO ile çalışması öngörülen şirkette maliyetlerin, Star Rafinerisi'nin ikinci yarıda açılması ile düşmesi öngörülüyor.

Tekfen– Tekfen güçlenen kârlılık görünümü, inşaat segmentindeki büyüme potansiyeli ve düşük çarpanları ile ön plana çıkıyor.

Migros- Güçlü operasyonel performansı ile daha düşük borçluluğa sahip şirketin, net kar etmeye başlaması ile birlikte alınan stratejik aksiyonlarının etkisinin 2019-2020 yıllarında daha görünür hâle gelmesi bekleniyor.

SODA Sanayii’yi 1.çeyrekte beklentilerin altında gerçekleşmesi muhtemel operasyonel performansı ve 2019’un geri kalanındaki görünümü sebebi ile “En Beğendiğimiz Şirketler” listesinden çıkaran kurum, 12 aylık hedef fiyatını yüzde 14 azaltarak 9.67 TL seviyesinden 8.30 TL seviyesine indirdi.