Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kanada ve Avrupa Birliği tedarik zincirlerini güvenceye almak ve Çin’e hammadde bağımlılığını azaltmak amacıyla işbirliği yapma kararı aldı.

Brüksel’de AB liderleriyle görüşen Kanada Başbakanı Justin Trudeau Salı günü gazetecilere yaptığı açıklamada “AB ülkeleriyle önümüzdeki yıllarda temiz ekonomi inşa etmek için neler yapabileceğimizi görüştük. Öncelikle orta sınıfa ‘yeşil’ istihdam yaratmak için elektrikli araç bataryası gibi ürünler için gerekli olan önemli hammaddelerde tedarik zinciri güvenliğinin sağlanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Çin vurgusu yaparak “Biz Avrupalılar Çin gibi üreticilerden uzaklaşıp ithalatımızda çeşitlendirmeye gitmek istiyoruz. Çünkü hammaddede daha sürdürülebilir, çevreye daha az zarar veren ürünler ve şeffaflık istiyoruz” şeklinde konuştu.

AB ve Kanada ortak bir açıklama yaparak işbirliğiyle ticaret ve yatırımların sürdürülebilirliği ve güvenliğinin, hammadde değer zincirinin bütünlüğünün sağlanacağı, çevresel ve sosyal kriterler göz önüne alınarak bilim, teknoloji ve inovasyonda ortaklık yapılacağı belirtildi.