Advertisement
HABERLER ABONE OL

Euro Bölgesi'de Mayıs ayında hizmet PMI 30.5 seviyesinde gerçekleşti.

19 ülkeli Euro Bölgesi'nin ekonomik aktivite göstergesi Mayıs ayında koronavirüs kısıtamalarının gevşetilmesi ile tüketim faaliyetlerinin toparlanma sebebiyle üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Mayıs ayında endeks 30.5 seviyesinde gerçekleşti.

IHS Markit tarafından açıklanan verilere göre toparlanmanın başlamış olmasına rağmen imalat ve hizmet aktivitelerinin sert daralma tarafındaki seyrini sürdürüyor.

Euro Bölgesi'ndeki, hükümetler büyümeyi yeniden başlatmak için mali teşvik planları üzerine çalışıyor. Avrupa Merkez Bankası ise daha önce eşi görülmemiş nakit desteğini tamamlıyor.

Almanya'da bileşik PMI 2.3 seviyesinde gerçekleşti

IHS Markit tarafından açıklanan verilere göre, Mayıs ayında Almanya'nın bileşik satın alma yöneticileri endeksi (PMI) art arda üçünü ayında da daralma eğilimini sürdürerek 32.3 seviyesinde gerçekleşti. Endeks Nisan ayında 17.4, bir önceki yılın Mayıs ayında ise 52.6 düzeyinde gerçekleşmişti.

Yeni siparişler ise Nisan ayındaki 17 seviyesinden 30.1'e yükseldi.

Almanya'nın hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi 32.6 oldu.

Ülkede işsizlik beklentilerin üzerinde artış kaydederek 238,000 yükseldi.

Fransa'nın bileşik satın alma yöneticileri endeksi 32.1 oldu

IHS Markit tarafından açıklanan verilere göre, Fransa'nın Mayıs ayında bileşik satın alma yöneticileri endeksi 32.1 oldu. Endeks Nisan ayında 11.1, bir önceki senenin Mayıs ayında ise 51.2 değerini almıştı.

Yeni siparişler ise Nisan'daki 11.8 seviyesinden 29.8'e çıkmış olsa da art arda üçüncü ayında da daralma tarafında kaldı.

İngiltere'de hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi 29 oldu

CIPS ve IHS Markit İngiltere'nin hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksini açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 51 değerini alan endeks, Nisan ayındaki 13.4 seviyesinden 29'a tırmandı.