Advertisement
HABERLER ABONE OL

Euro Bölgesi'nde fabrikalar hükümetlerin kısıtlamaları gevşeterek ekonomiyi yeniden açma planları dahilinde uzun soluklu bir toparlanma süreci başlattılar ve gelecek aylarda ekonominin yeniden toparlanmasına yönelik umutları güçlendirdiler.

IHS Markit tarafından açıklanan verilere göre 19 ülkeli bölgenin imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Mayıs ayında 39.4 seviyesinde gerçekleşti. Endeks Nisan ayında 33.4 seviyesinde gerçekleşmişti.

İtalya en hafif daralmayı kaydederken, Almanya sert daraldı.

Almanya'nın Mayıs ayı imalat PMI'ı beklentilerin altında kaldı

BME ve IHS Markit tarafından açıkanan imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi 17. ayında da art arda daralış eğilimini sürdürerek Mayıs ayında Nisan'daki 34.5 seviyesinden 36.6'ya yükseldi.

Endeks, bir önceki yılın aynı ayında 44.3 seviyesinde gerçekleşmişti.

Yeni siparişler ise 20. ayında da art arda daralış ivmesine devam etti ve Nisan ayındaki 21 seviyesinden 25.9'a yükseldi.

Fransa'nın imalat sektörü dördüncü ayında da art arda daralışını sürdürdü

IHS Markit Fransa'nın Mayıs ayı satın alma yöneticileri endeksini açıkladı.

Endeks Nisan ayındaki 31.5 seviyesinden 40.6'ya yükseldi. dördüncü ayında da art arda daralma eğiliminde olan endeks bir önceki yılın aynı ayında 50.6 olmuştu.

Yeni siparişler ise Mayıs ayında Nisan'daki seviyesi olan 16'fdan 31.7'ye çıktı.

İtalya'da imalat PMI beklentilerin üzerine çıktı

IHS Markit İtalya'nın Mayıs ayı satın alma yöneticileri endeksini açıkladı. Endeks Nisan ayındaki 31.1 seviyesinden 45.4'e yükseldi. 36.8'lik beklentilerin üzerine çıkan endeks geçen senenin aynı ayında 49.7 seviyesdindeydi.

Yeni siparişler Nisan ayındaki 11.6 düzeyinden 35.9'a çıktı ve yirmi ikinci ayında da art arda daralış ivmesini sürdürdü