Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Avrupa Yatırım Bankası'ndan BOTAŞ'a 270 milyon dolarlık kredi
HABERLER

Avrupa Yatırım Bankası'ndan BOTAŞ'a 270 milyon dolarlık kredi

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Avrupa'nın enerji arz güvenliğinin çeşitlendirilmesinde TANAP önemli bir rol oynuyor. Türkiye, enerjide merkez ülke olma hedefine kararlı adımlarla ilerlemektedir. Bütün plan ve stratejilerimizi bu yönde oluşturuyoruz" dedi

Giriş: 28 Temmuz 2020, Salı 10:14
Güncelleme: 28 Temmuz 2020, Salı 10:14

Avrupa Yatırım Bankası tarafından Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) 270 milyon dolar kredi verildiği bildirildi.

Söz konusu kredi, 5 yıl anapara geri ödemesiz toplamda 18 yıl vadeli olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Avrupa'nın enerji arz güvenliğinin çeşitlendirilmesinde TANAP'ın önemli rol oynadığını belirterek, "TANAP, Türkiye'nin çeşitli kaynaklar ve alternatif güzergahlarla, doğal gazın iletimini sorunsuz sağlayarak bölgesel ve küresel enerji arz güvenliğine yaptığı katkıyı gözler önüne serdi. Türkiye, enerjide merkez ülke olma hedefine kararlı adımlarla ilerlemektedir. Bütün plan ve stratejilerimizi bu yönde oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.