Bloomberg HT Haberler Babacan: Ziraat Bank Asya ile görüştü
PİYASALAR

Babacan: Ziraat, Bank Asya ile görüştü

  • Başbakan Yardımcısı Babacan, "Ziraat Bankası (katılım bankacılığı) bu konuda çalışmaya başladıktan sonra Bank Asya ile görüştü" dedi

Giriş: 06 Ağustos 2014, Çarşamba 15:27
Güncelleme: 07 Ağustos 2014, Perşembe 10:36

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Ziraat Bankası (katılım bankacılığı) bu konuda çalışmaya başladıktan sonra Bank Asya ile görüştü. Henüz bu görüşmeler neticelenmedi ama neticelenirse bizim arzu ettiğimiz bir şey oluşur. Ziraat Bankası, Bank Asya'yı satın alırsa böylece kamunun bir katılım bankası olmuş olur" dedi.

Babacan, Kanal 24'te gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Faiz oranları konusundaki farklı değerlendirilmelerin hatırlatılması üzerine Babacan, ekonomide tek bir doğru olmadığını söyledi. Herhangi bir konuda Nobel Ödülü almış 20 iktisatçı bir araya getirildiğinde 20 hatta 50 farklı görüş ortaya çıkacağını dile getiren Babacan, nihayetinde ekonomi yönetimi farklı görüşleri süzgeçten geçirip, resmin tümüne bakıp karar alacağını ifade etti.

Ortaya gelen görüşlerin hepsinin değerli olduğunu ve değerlendirileceğini belirten Babacan, "Karar vermeyle ilgili anayasamızda, yasamızda bazı yapılarımız var, o yapılar nasıl karar vermek gerekiyorsa kararları oluşturur. Reel faizlerin bir ülkede yüksek olması iyi bir şey değil kuşkusuz. Orta-uzun vadeli reel faizler piyasada oluşan faizlerdir. Merkez Bankasının faizleri gecelik, kısa vadeli faizlerdir. Ekonomimiz, şirketlerimiz, piyasa açısından asıl önemli olan orta-uzun vadeli reel faizlerdir. Bunun düşük olması işlerin iyi gittiğinin, normalleştiğinin ifadesidir" diye konuştu.