Advertisement
HABERLER ABONE OL

Teknolojik dönüşümle birlikte en çok tartışılan konulardan biri de  insan kaynaklarının geleceği ve vizyonu.­ Başta bankalar olmak üzere bir çok şirket iş yapış süreçlerini dijitalleştirirken, bankaların da artış işe alımlarda daha fazla veri mühendisi, veri analisti, bilgisayar mühendisi alımı yaptığına yönelik yorumlar artıyor. Yapı Kredi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp ise konuyu daha farklı yorumluyor. Bloomberg HT Finansal Teknoloji programına katılan Alp, bankacılığın büyük bir süpermarket olduğunu vurgulayarak, "Satın almacı da, insan kaynakları personeli de,  bireysel danışman da, IT departmanı çalışanı da finansçı da burada yer alıyor. Yapı Kredi markası altında bin 400 tane farklı pozisyon var" dedi.

 

 

 Üniversitelerin hangi bölümünden mezun olduğundan ziyade kendini daha iyi tanıyan adaylar içinde öğrenme eğrisi ve öğrenme istek enerjisi en yüksek olan adayı yakalamaya çalıştıklarını kaydeden Alp, "Biz banka olarak gençlerin bizi tercih Dolayısıyla biz aslında seçimimizi onlar bizi seçtikten sonra yapabiliyoruz.  Fakültelerin verdiği eğitim mutlaka önemli ama ilk olarak ben kaliteye önem veririm. Analiz ya da analitik denilen şey dün de vardı. Sadece adı bu kadar havalı kullanmıyordu. Big data 5-6 yıl önce ortalığı yıkıyordu, bugün hayatın normali ve doğrusu haline geldi. Biz o big data içerisinde analizle doğru sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Analiz dediğiniz şey soyut düşünce ve farklı kişilik özellikleri ile ilgilidir. Bu sizde varsa davranışlarınıza ve sonuçlarınıza yansıtabilirsiniz. Biz, bu tip farklı özellikle ve spesifik görevlerdeki arkadaşlarımızın bizi seçmesini sağlamak" diye konuştu.

'GENÇLER ÖNCE KENDİLERİNİ TANIMALI'

Gençlere olmak istedikleri yer ve olmak istediği şeyden önce kendilerini tanımalarını öneren Alp, "Rakamlarla aranız çok iyi ama bir taraftan da rakamlarla uğraşmayı çok sıkıcı buluyorsunuz. Aslında insan ilişkilerine dayalı bir iş sizin için daha güzel. Veri mühendisliğinde sıkılacağınızı size garanti ederim. Veriyi yorumlayacak bir kapasite ile pazarlamada, hazinede, İK'da çalışıyor olmak bugün esas geçerli olan. Veri mühendisinin yanında ve ötesinde bugün İK'da analitik beceri aranıyor" diye konuştu.  

'TÜRKİYENİN SINIRLARI KALDIRAN BANKASIYIZ'

Dijitalin bize verdiği en büyük katma değerin sınırları kaldırması olduğunu belirten Alp, Yapı Kredi'nin avantajının dijitali erken keşfedip erken yatırım yapması olduğunu söyledi. Alp, "Biz gururla Türkiye'nin dijital bankasıyız diyorduk, şimdi de artık biz Türkiye'nin sınırları kaldıran bankasıyız. Önemli olan dijitalin katkısını sonuca çevirmektir. Bunu şirketler için de bireyler için de aynı görüp değerlendirmek gerekiyor" dedi.