Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Barclays Plc, maliyetleri düşürmek için, çoğunluğu özel ve yatırım bankacılığı birimlerinde işlem sorumluları olmak üzere 100’e yakın üst düzey pozisyonu kaldırmayı planlıyor.

Konuyla ilgili bilgiye sahip kaynakların aktardığına göre, banka çoğunlukla Londra ve Asya'daki finans merkezlerinde idari direktör ve direktör pozisyonlarının sayısını düşürmeye başladı.

Barclays’in sözcüsü ise azaltılan pozisyonlarla ilgili yorum yapmayı reddetti. Barclays 2020 yılında büyük finans kuruluşları arasında işten çıkarma uygulamasına giden ilk banka oldu. Geçen sene Avrupa’da bazı bankalar, ABD'deki muadilleri ile rekabet edebilmek ve iç piyasadaki durgunluğa tedbir için menkul kıymet birimlerini yeniden şekillendirmiş ve binlerce çalışanını işten çıkarmıştı.

Amerika için seküritize ürünler başkanı Jonathan Kitei ve EMEA bölgesi bireysel işlemler ve satış başkanı Tim Johnston ve Hindistan'da hazine müdürü Anindya Das Gupta, bu işten çıkarmalar ile birlikte bankadan ayrılıyorlar. Söz konusu üç yetkili de konu hakkında yorum yapmak istemedi.

Banka 2019 yılı sonuçlarını Şubat'ta açıklayacak. Barclays üçüncü çeyrekte, sabit teririli menkul kıymet ve hisse senedi işlem gelirlerindeki artış ile birlikte, Wall Street’teki rakiplerinden daha iyi bir performans sergiledi.

Karlılık hedeflerini tutturabilmek için harcamalar üzerine yoğunlaşan şirketin CEO’su Jes Staley, Ekim'de “Gelecek yıl geçen yıla göre daha zorlayıcı olacak gibi görünüyor” demişti.

Les geçen yıl Barclays’in ikinci çeyrekte 3,000 eleman çıkardığını söylemiş ve Banka'nın 2018’deki yıllık raporunda dünya çapında 83,000 çalışanları olduğunu belirtmişti.