Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, Asya'nın Japonya'da yaptığı en büyük alımlarından birini gerçekleştirerek emtia sektöründeki pozisyonunu artırdı.

Buffett'ın Berkshire Hathaway Inc.'i Japonya'nın en büyük beş alım satım işlem şirketinde alım yaptı.

Berkshire tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui Corp. ve Sumimoto Corp.'un geçen 12 ay içerisinde yaklaşık yüzde 5'lik hissesini satın aldı.

Beş şirketin Pazartesi günkü Tokyo işlemlerinde yüzde 5'ten fazla değer kazanmasının ardından Berkshire'ın yatırımı 6 milyar doları aştı. Japonya'da Topix Endeksi söz konusu haberlerle birlikte yüzde 1.9 yükseldi.

Buffett'ın Kovid-19 pandemisinin küresel ekonomiyi vurmasından bu yana rekor nakit ile görece temkinli kalmasına karşın, Berkshire emtia pozisyonunu artırıyor. Berkshire, Temmuz ayında Dominion Energy Inc.'in doğal gaz boru hattı ve depo varlıklarını almak için 4 milyar dolarlık bir anlaşmaya varmıştı.

Jefferies Japan Ltd. analisti Thanh Ha Pham, “Bu işlem şirketleri güçlü nakit akımı üretiyor. Çok temettü ödüyorlar ve kolayca taklit edilemeyecek işleri var.” dedi.