Advertisement
HABERLER ABONE OL

Beşiktaş Başkan Adayı Ahmet Nur Çebi Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programına konuk oldu.

Herşeyden önce faiz yükünün azaltılması gerektiğini belirten Çebi bunun en önemli yolunun da tasarruf olduğunu söyledi.

Çebi "yapılması gereken şeyler var, imkansız bir şey yok. Eğer 10 liralık geliriniz varsa 11 lira harcayamazsınız. Ayağınızı yorganına göre uzatmak zorundasınız. İkincisi abuk sabuk transferler yapmayacaksınız. Bütçeniz 20 - 25 milyon euro'ya cevap veriyorsa 20 - 25 milyon euro'luk takımla başarıya koşacaksınız. Ama ben 7 sene evvel geldiğimde de durum bundan çok farklı değildi." diye konuştu.

Kulübün yıllık 350 400 milyon TL'lik faiz yükü, 500 - 600 milyon TL civarında da faaliyet gideri olduğunu belirten Çebi "bu sene bunlar önümüzde konulmuş şeyler, bunu ilk etapta kendimiz, sonra bankalarla çözmek zorundayız. Bizler bir davanın ortak taraflarıyız.Bütün mesele tasarruf, küçülmek değil..Bütün mesele son 3 yılda yapılan yanlış ve gereksiz transferler. Camianın desteği olmazsa bu işi olmaz.. Camiamızın üyeleriyle fikir alışverişinde bulunacağız..Biz buraya ateşten gömleği giyerek geldik, ben burayı daha iyi idare edebileceğimi düşünüyorum..Ben katılımcı bir Beşiktaş istiyorum, şeffaf, açık, dürüst olacağım.." diye konuştu.

"GELİRLERİ ARTIRACAK OLAN BEŞİKTAŞ TARAFTARIDIR"

Mevcut borçlarla durumun sürdürülmesinin mümkün olmadığını belirten Çebi borçların yapılandırılması için tekrar görüşeceklerini söyledi.

Çebi gelirlerin nasıl artırılacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi; "Bu camiaya vereceğimiz ilk mesaj borcun inmesidir. Bu hem camiaya güven verecek, hem de bankalara ve alacaklara vereceğiz güvencedir. Adaylar arasında bu güveni verecek kişi de benim..Beşiktaş'ın gelirlerini artıracak olan da Beşiktaş taraftarıdır."

Artık değişimden başla çare olmadığını ifade eden Çebi "14 bin Genel Kurul üyesi az sapmayla bu Kongre'ye gelirse Beşiktaş'ın kaderi değişecek. Gelmezse makus kaderi devam edebilir. Kime oy veriyorlarsa versinler yine de gelsinler." şeklinde konuştu.