Beşir Atalay: Bank Asya "teknik" bir konu
-
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, Bank Asya kararının teknik olduğunu söyledi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin, "Bankanın kendi yürüyüşü, herhalde ilgili teknik kurullarca, BDDK tarafından değerlendirildi ve o risk aşamasına geldiği için de oradaki mevduat sahiplerini korumak açısından böyle bir karar alınmıştır" dedi.
Atalay Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, soruları yanıtladı.
"MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifa edecek mi? Partinizden aday adayı olacak mı?" sorusu üzerine Atalay, konunun bilgisi dahilinde olmadığını söyledi. Atalay, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız paylaşmışlar. Kamudan istifa edeceklerle ilgili takvim bitmedi. Onun için o konuda doğrusu bir şey söyleyemeyeceğim" dedi.
Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin bir soru üzerine de Atalay, konunun çok geniş olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız daha geniş açıklayabilir ama ben şunu ifade etmek isterim: Türkiye'de bankacılık sistemine bizim dönemimizde ciddi bir denetim getirildi. Kriz dönemlerini hatırlarsanız, bankalarda hesabı olan pek çok vatandaşın mağdur olması ve ekonomiyle ilgili büyük bir çöküntüydü. AK Parti döneminde bankacılık sistemine ciddi düzenlemeler getirildi. Bütün bunlar şunun için: Hem bankalar iyi yürüsün, hem bu bankalarda hesabı olan vatandaşlarımız mağdur olmasınlar. Bankalar battığında, vatandaşlar mağdur oluyor. Ancak hükümete, devlete dönük de pek çok suçlama oluyor. Hala o dönemlerin mağduriyetini yaşayanlar vardır.