Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin (TÜRKBESD) Başkanı Can Dinçer Bloomberg HT'ye beyaz eşya sektörünün ilk 6 ayda % 9 daraldığını, ÖTV indirimlerinin kalkmasıyla pazarda daha şiddetli daralma olabileceğini söyledi.

Dinçer "Haziran sonunda ÖTV indirimi biteceği için tüketici, talebini öne çekti ve Haziran'ı % 4'lük bir büyümeyle kapattık ama buna rağmen ilk 6 ayda % 9'luk daralma söz konusu. 2. yarıda ÖTV gibi ek bir yük geliyor. Bu nedenle pazardaki daralmanın daha şiddetli olacağını, yılı %15'lik daralmayla kapatabileceğimizi tahmin ediyoruz" yorumunu yaptı.

"ÖTV'NİN TAMAMEN KALKMASINI İSTİYORUZ"

Dinçer ÖTV indirimine dair hükümetle yakın biçimde konştuklarını, ÖTV'nin tamamen kalkmasını istediklerini belirterek "ÖTV'nin kalkması Haziran'da gördüğümüz gibi satışların artması anlamına geliyor. Beyaz eşya sektörünün lüks tüketim olduğuna inanmıyoruz. O bakımdan ÖTV'nin tamamen kalkması üretici için de tüketici için de çok önemli avantajlar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

İhracat rakamlarını da değerlendiren Dinçer "İhracatımızın %70 - 72'sini AB ve İngiltere'ye yapıyoruz. Gelişen ülkelere de ihracat yapıyoruz. İhracatta sağlıklı yapının gelecek dönemde de devam edeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dinçer Dövizdeki yükselişle maliyetlerin ve enerji giderlerinin ciddi oranda arttığını da sözlerine ekledi.