Advertisement
HABERLER ABONE OL

Üst düzey yetkililerin verdiği bilgiye göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün Johnson&Johnson’ın ilaç devi Merck ortaklığıyla koronavirüs aşısı geliştireceğini açıklaması bekleniyor.

İsmini vermek istemeyen yetkililer ek üretim kapasitesi için ülkede arayışa girdiklerini, ardından dünyanın en büyük aşı üreticilerinden Merck ile anlaşma yapıldığını belirtti. Yapılan anlaşma kapsamında Merck, ABD’de bulunan iki üretim tesisini Johnson & Johnson'a verecek. Aşının üretim ve dağıtım süreci ile arzın artışı da bu firmalar tarafından sağlanacak.

Yetkililerden biri bu ortaklığı ‘tarihi ortaklık’ olarak nitelerken iki şirketin bu durumu ‘savaş dönemi’ benzeri çabalar olarak gördüğünü belirtti. Yetkililer Johnson&Johnson’ın aşı üretimi ve dağıtım sürecine Merck’in nasıl katkı sunacağına dair detay vermedi.

Yine yetkililere göre, Biden hükümetinin aşı üretimini hızlandırma çabalarının altında virüsün yeni varyantlarına karşı hazırlıklı olma isteği yatıyor.

Johnson&Johnson anlaşmaya yönelik bir açıklama yapmazken Merck pandemiye karşı verilen küresel mücadeleye katkı sunmak konusunda kararlı olduklarını belirtti.