Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın Koronavirüs Danışmanı Dr. Michael Osterholm, "İşletmeleri kapatmak ve insanlara işlerini kaybetmelerinden dolayı 4 ila 6 hafta ödeme yapmak koronavirüs pandemisini kolntrol altında tutmaya ve ekonomiyi aşı bukunup dağıtımına geçilene kadar desteklemeye yardımcı olur" dedi.

Minesota Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi Başkanı Osterholm, bu hafta ülkenin ' Kovid Cehennemine' yol aldığını söyledi.

Dr. Osterholm 'Pandemi yorgunu' olarak adlandırılan sosyal mesafe kurallarından ve maske kullanımından sıkılan insanlar arttıkça vaka sayılarında da artışlar kaydedildiğini bildirdi. Soğuk havaların da başlaması ile insanları kapalı mekanları tercih etmesinin virüsün yayılım hızını artırdığını vurguladı.

Osterholm Yahoo Finance'e verdiği röportajda ülke genelinde karantina uygulamasının vaka sayılarını ve hastanede tedavi gören insan sayısını yönetilebilir ölçülere indirebileceğini söyledi. Osterholm, İşini kaybeden bireysellere, küçük ve orta ölçekli şirketlere ve eyaletlere pandeminin olumsuz etkilerinden dolayı ödeme yapabiliriz." derken, bunun bir tavsiye olmadığını Biden'ın ekibinde bunu tavsiye olarak sunmadığını ve bu konu hakkında hiç konuşmadıklarını vurguladı.