Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na dair “100 milyon TL sermaye ile başlayan fon, Vakıf Katılım, Albaraka Katılım, KOSGEB ve Bilişim Vadisi desteğiyle 300milyon TL'ye ulaştı. Fon yöneticileri, 16 ay içerisinde yaklaşık 1.000 girişimciyle görüştü. Bunlar arasından 11 girişimciye, girişim sermayesi yatırım fonundan 50 milyon TL destek sağladık. Sadece fon desteği değil kurduğumuz ekosistemin hizmetlerinden faydalanmalarını sağlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bilişim Vadisi Bakü, 2023’de açılacak

Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu ”Mega teknoloji üssü kurma hedefimize, Kocaeli’nin ardından İstanbul ve İzmir Bilişim Vadilerini kurarak ilerliyoruz. Teknoloji tabanlı ihracatı artırmak, teknoloji transferini uluslararası alanda sağlamak için Azerbaycan Bakü’de her iki ülke arasında ortak teknopark imzaları atıldı. 2023’de Bilişim Vadisi Bakü’yü açıyoruz.” dedi.

Bilişim Vadisi, bugün yüzde 92 doluluk oranıyla 311 firmaya ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 4bin kişi istihdam ediliyor ve işgücünün yaş ortalaması 28. Şirketlerin yaş ortalaması ise 12 civarında. Mikro işletmeler, 600 milyon TL üzerinde ciro gerçekleştirdi. Bilişim Vadisi’nin ihracat gelir hedefi ise 7,5 milyar dolar.

Girişimcilere verilen desteklerin kriterleri neler?

Bilişim Vadisi Genel Müdürü İbrahimcioğlu, girişimcilere verilen desteklerin kriterlerini ise “İki önemli kriterimiz var. İlki, girişimcilerden şirketini kurmuş ve satış yapmış olmasını bekliyoruz çünkü piyasa değerlemesi olmuş oluyor. Bir ürünün en doğru değerlendirildiği yer, piyasadır. İkinci kriter olarak ise AR-GE merkezini ya da şirket merkezini Bilişim Vadisi’ne getirmiş olmasını bekliyoruz. Ve sadece sivil teknolojiler alanında yatırım yapan girişimcilere destek veriyoruz. Yazılım sektörü, tarım sektörü, bulut teknolojiler, yeni nesil otomotiv sektörü, bağlantı teknolojileri, mobilite alanlarına yatırım yapıyoruz.” şeklinde açıkladı.