Advertisement
BİNGÖL ABONE OL

Korona virüsü salgınıyla ortaya çıkan durum daha önce hiç tecrübemiz olmayan bir durumla tüm insanlığı karşı karşıya bırakmaktadır. Bu noktada en akıllı stratejiyi dünyayı dikkatle izlemek ve bilim dünyasının tavsiyelerine harfiyen uymaktır.

Salgın üyelerimizi ve Bingöllü vatandaşlarımızı çok derinden etkilemiştir. Ticaret ve Sanayi odası olarak gelişmeleri en yakından takip eden kurum olduk. Tüm üyelerimizin sorunlarını toparlayarak çözüm için çalışmalara başladık. Burada şunu belirtmek istiyorum salgının ekonomik olarak bırakacağı izleri ancak birkaç yıl içerisinde daha çok çalışarak birlikte silebileceğiz

Üyelerimizin büyük bir çoğunluğu nakit akışında sıkıntı yaşamaya başladı. Bu sıkıntıların çözümü için TOBB’la birlikte Kredi Garanti Fonu’nun teminatlandırdığı kredi çalışmalarımızı başlattık ve bunun orta ve küçük ölçekteki firmalara ulaşması için öncülük yaptık. Bunun yanında Nefes Kredisi için Deniz Bank ile yapılan anlaşma doğrultusunda üyelerimizin krediye ulaşmasını sağladık. Halk Bankası ile yaptığımız görüşmeler sonucu şahıs şirketlerimizin de Can Suyu kredisinden yararlanmasına olanak verilmesini sağladık.

Üyelerimiz yaşam mücadelesi verirken bir taraftan da vergi ve SGK borçlarıyla uğraşmasınlar diye borç ertelemesi için talepte bulunduk ve bunun hayata geçmesini sağladık

Kendi üyelerimiz düşündüğümüz gibi iş yaşamının önemli bir parçası olan çalışanlar da bizim hep önceliklerimizden birisiydiler. Kısa çalışma ödeneğiyle salgın sebebiyle işyerlerini kapatan işyerlerinin başvuru ile çalışanların maaşlarının bir kısmı ödendi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi odası olarak bu dönemde devletimizi ve devletin tüm gücünü hep arkamızda hissettik umut ediyoruz ki kısa dönem içerisinde normal hayat akışımıza döneceğiz ve yine üretmeye devam edeceğiz.

Mahmut AYAS

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı