Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bireysel Döviz alımlarında uygulanan Banka Sigorta Muamele Vergisi'nin (BSMV) binde 1'den binde 2'ye çıkarılması planlanıyor. Söz konusu planda Cumhurbaşkanı'na BSMV'yi 10 katına kadar çıkarma yetkisi de öngörülüyor.

Mayıs ayında kambiyo vergisi, spekülatif amaçla döviz alım-satımı yapılmasını caydırıcı hale getirmek ve vergi gelirlerini artırmak için daha önceden de uygulanan yüzde 0,1'lik seviyeye yeniden getirilmiş, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinden binde 1 Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi tahsil edileceği açıklanmıştı.

TEB Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mete Yüksel Bloomberg HT'ye bu adımın bireylerin döviz alımının önüne geçmek olduğunu belirterek "Hesabımıza göre her binde bir yükseliş vergi gelirlerini yıllık 3 milyar TL civarında artıran birşey ama buradaki hedef 3 milayr ekstra vergi geliri elde etmekten öte bireylerin daha fazla döviz almasının önüne geçmek.. Ama bu stratejiler genelde insanları döviz almaktan alıkoymaz, illegal bir şekilde iş yapma isteğini besler." değerlendirmesini yaptı.