Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) şirket hissedarları arasında BAE vatandaşı bulundurulması zorunluluğu kaldırıldı.

Hem koronavirüsün ekonomik etkileri hem de petrol fiyatlarındaki düşüşten olumsuz etkilenen BAE yatırım çekmek için yabancı sahipliğine ilişkin yasal düzenlemede kapsamlı bir revizyona gidiyor.

Abu Dhabi merkezli The National gazetesinde yer alan bilgilere göre ticari şirketlerin düzenlendiği 2015 yılına ilişkin yasada yapılan kilit önemdeki değişiklik ile birlikte bir şirketin yönetim kurulu başkanının Emirlik vatandaşı olması şartı aranmayacak. Ayrıca yönetim kurulunda çoğunluğun yerlilerden oluşması zorunluluğu olmayacak.

Gulf News'e göre BAE'nin iş dünyasında libarelleşmenin hedeflendiği bir dizi önlem çerçevesinde yapılan söz konusu düzenleme 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek. BAE2de yabancı ülke vatandaşları nüfusun yüzde 80'inden fazlasını oluşturuyor.

Düzenlemeyle birlikte şirketlerin maliyetlerinin düşürülmesi ve genellikle yönetim kurullarındaki yüzde 51 yerli şartı nedeniyle yabancı girişimciler için cazip koşullar sağlanması hedefleniyor.

Yerlilerin pasaportları sayesinde kolay bir şekilde gelir etmesinden dolayı her zaman hassas bir konu olduğunu vurgulayan Nomura Asset Management Orta Doğu birimi CEO'su Tarek Fadlallah, "Bunu aşmak potansiyel olarak büyük bir olay." dedi. Fadlallah, önce uygulamanın boyutu ve hangi sektörleri etkileneceğini görmek gerektiğinin altını çizdi.