Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan Salı günü, ABD’nin Avrupa Birliği (AB) ile Ekim ayında Trump döneminde Çelik ithalatına uygulanmaya başlanan ithalat vergisini kaldırma konusunda anlaşmaya varmasının ardından, benzer bir anlaşmanın İngiltere çelik ve alüminyumu için de yapılması amacıyla ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo’ya baskı yapacak.

Trevelyan, yaptığı açıklamada, “Halihazırda, uzun süredir devam eden Airbus-Boeing sorununu çözerek, İngiliz dana ve kuzu etinin tekrar ABD’de tabaklara getirilmesinden, İskoç viskisinin maliyetini düşürmeye, güçlü bir ilerleme sağlamış durumdayız. Şimdi en yakın müttefikimizle bağları güçlendirmek için büyük bir şevkle çalışma zamanı” dedi.

Tarifeler, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının önemli başarılarından biri olarak ABD ile ticaret ilişkilerinde ilerleme sağlayan Başbakan Boris Johnson için önemli bir sorun teşkil ediyor. Johnson, ABD Başkanı Joe Biden’in kendi iç gündemine odaklandığını görmesinin ardından karşılıklı bir anlaşma için isteğini rafa kaldırdı.

Bunun yerine, Trevelyan’ın ABD’ye üç gün sürecek ziyareti, devletler arası ticaret anlaşmalarının sağlanması üzerine odaklanacak.