Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Yönetim Kurulu Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau’yu yeni yönetim kurulu başkanı olarak seçti. Galhau’nun üç yıllık görev süresi 12 Ocak 2022’de başlayacak.

Galhau, Aralık sonuna kadar yönetim kurulu başkanlığını yürüten Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann’dan görevi devralacak.

François Villeroy de Galhau kimdir?

François Villeroy de Galhau, 24 Şubat 1959’da kökenleri Lorraine ve Saarland’a dayanan bir ailede dünyaya geldi. École Nationale d'Administration'u (ENA) bitiren Galhau, 1988 yılında Fransa Maliye Bakanlığı’nın önce Afrika masasında sonrasındaysa Avrupa masasında görev aldı.

Hazine müsteşarlığında çeşitli görevler üstlenmiş, ardından Brüksel'de Fransız daimi temsilciliğinde ekonomi müşaviri olmuştur.

1997-1999 yıllarında Maliye Bakanı Dominique Strauss-Kahn ile 1999-2000 yılları arasında Maliye Bakanı Christian Sautter'in kabine direktörü olmuştur. 2000-2003 yıllarında Maliye Bakanlığı vergiler müdürlüğü görevini ifa etmiştir. 1 Kasım 2015 tarihi itibarıyla Fransa Merkez Bankası Başkanıdır.