Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çarşamba gününü 0.71 artışla 115 bin 171 puandan kapatan Borsa İstanbul 100 Endeksi yeni güne % 1'in üzerinde düşüşle başladı. Öğleden sonra endekste satışlar derinleşti ve düşüş % 3'ün üzerine çıktı.

BIST 100 Endeksi 2 gün düşüş ardından dün günü % 0.7 artışla tamamlamıştı.

Endeksteki düşüşte koronavirüsün Çin'den tüm dünyaya yayılmasıyla azalan risk iştahı etkili oluyor.

Bu sabah endekste en büyük düşüşü Garanti, Erdemir ve Türk Hava Yolları kaydetti.

"EN BÜYÜK SIKINTI DÜNYA BORSALARINDA"

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Bloomberg HT'ye hisse senetlerinde uygun seviyelere gelindiğini, borsanın tekrar 'ucuz' denecek noktalara yaklaştığını söyledi. Deriner sektörel farklılıklara dikkat çekerek "Havacılık sektöründe satışlar son dönemde arttı, bazı sektörlere de yavaş yavaş alımlar geldi. Fiyatlar sanki burada oturacak gibi görünüyor, belki satış biraz daha sürebilir ama bu paniğe dönüşmemeli." diye konuştu.

Dünya borsalarındaki sıkıntılara dikkat çeken Deriner "en büyük sıkıntıyı dünyada yaşayabiliriz. Dow Jones'un düşüşü 4 günde % 9'a yaklaştı. Öyle bir satışın hala geliyor olması bence piyasada hala ciddi bir riskin olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla temkinli olmak lazım." dedi.

Ünlü Menkul Değerler ise bir notunda endeksin yurtdışına paralel hareket ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi; "Son bir ayda %4’ün üzerinde değer kaybeden endeks 1,5 ayın en düşük seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Hisse senetlerinin performansında küresel koşullar belirleyici olduğu için yurtdışında toparlanma olmadıkça Borsa İstanbul’un farklı bir tablo ortaya koymasını beklemiyoruz. Teknik açıdan bakıldığında 115.000 seviyesinin altındaki rakamlar kısa vadeli görünümü bozarken 113.350 seviyesini endeksin destek bulabileceği ilk nokta olarak görmeye devam ediyoruz. Bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi durumunda ise kısa vadede baskının ivme kazanması şaşırtıcı olmayacaktır."