Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, yıla güçlü başlamasının ardından dijital varlıklardaki geniş çaplı satış dalgasına bağlı olarak kayıplarını dördüncü güne taşıyarak 9 bin dolarlık destek seviyesinin altına geriledi.

Piyasa değeri en yüksek kripto para Bitcoin, Bloomberg tarafından derlenen fiyat bilgilerine göre Perşembe günü Hong Kong saatiyle 10:40'ta yüzde 2.6 düşüşle 8,653 dolar ile bir aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Bitcoin 12 Şubat'ta gördüğü yaklaşık 10,500 dolarlık zirvesinden yüzde 17 ekside bulunuyor. Kripto para sepetini takip eden Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi yüzde 5.7 düştü. Ether, Litecoin ve XRP gibi önde gelen diğer dijital paralar da değer kaybetti.

Singapur'da kripto Borsası Luno'nun iş geliştirme biriminin yöneticisi Vijay Ayyar, “10,500 dolar civarında görülen zirveden şu anda bir düzeltme yaşandığını görüyoruz. Bitcoin'un tartışmalı güvenli varlık statüsü henüz pek iyi oturmuş değil. Koronavirüs korkuları nedeniyle genel olarak düşüş beklentisi olan ve Bitcoin'un zaten çekilmeye hazırlandığı bir durum görüyoruz.” dedi.