Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Spekülatörlerin Bitcoin'de olası bir kırılma durumunda doğru tarafta pozisyonlanmış olmayı istemeleriyle birlikte işlem aralığı giderek daralıyor.

Bitstamp'ın geçen ayki hacim ağırlıklı fiyatlarına ilişkin bir analize göre iyimserler kripto para 10 bin doların üzerine çıkarken yoğunlaşırken, kötümserler 12 bin dolara yaklaşırken Bitcoin'den çıkmak için can atıyor.

Londra'da Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, “Psikoloji seviyelerin etrafında insanların sabit olması irrasyonel.” dedi ve Dow Jones Endeksi'nin 20 bin seviyesini defalarca test etmesini ima ederek “Bu, Dow'da işlem yapan insanların 20 bini kırması konusunda sabit fikirli olması gibi.” dedi.

Dow Jones Endeksi bu seviyeyi yaklaşık üç yıl önce kırdı ve 25 binli seviyelerde seyrediyor. Piyasada heyecanı tetikleyen kesin seviyeleri tespit etmek dünyanın en büyük kripto parasında işlem yapmak için önemli. Az miktarda temel göstergenin olduğu ve saydam olmayan bir mülkiyet yapısı varken, diğer katılımcılar için baskı oluşturan noktaları bilmek yatırımcılar için anlamlı olabilir.

Mevcut veri dijital para 10 bin doların üzerinde tutunduğunda güvenin arttığını, 12 bin dolara yaklaştıkça azaldığını işaret ediyor. Bu seviyenin üzerinde kapattığı gün sayısı bu yıl sadece beş.

“Banda bağlı hareket olduğunu görüyorsunuz.” diyen Erlam, “Gördüğü zirveler giderek düşüyor. Bu bandı kırdığında aşağı doğru oldukça güçlü bir hareket görebilirsiniz.” diye devam etti.

Bitcoin'in volatilitesi geçen ay düştü. 30 ünlük ortalama günlük hareketi aşaüı ya da yukarı yüzde 2.4 seviyesinde bulunuyor. Temmuz ortasında ise yüzde 5.5 idi.

Coinbase Inc. verilerine dayanan benzer bir çalışmada 10 bin dolarda yoğunlaşma olduğunu, ancak 12 bin dolara yaklaştıkça giderek daha az yoğunlaşma olduğunu gösteriyor.