Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, Kasım ayında gördüğü 68 bin 991 dolarlık zirveden yüzde 20 gerileyerek 50 günlük hareketli ortalamasının sınırında 54 bin 700 dolar civarında bulunuyor. Kripto para piyasalarının genelinde bir düşüş görülürken Ethereum da gün içerisinde yüzde 10’a yakın değer kaybederek 4 bin dolar sınırında bulunuyor.

Litecoin yüzde 11 civarında düşüşle 200 doların altına gerilerken Ripple yüzde 9’dan fazla düşüşle 0,9491 dolar seviyesinde işlem görüyor. EOS ise yeniden 4 doların altında işlem görmeye başladı.

Güney Afrika’da görülen yeni koronavirüs varyantı küresel piyasalarda hızlı bir likidasyona neden olurken kripto para piyasalarındaki düşüşün de bu likidasyondan kaynaklandığı düşünülüyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yeni bir varyantı araştırıyor. Daha fazla veri gerekiyor ancak şimdi önlem alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarın öğleden itibaren 6 Afrika ülkesinin kırmızı listeye ekleneceğini ve uçuşların geçici olarak askıya alınacağını belirten Javid, İngiltere yolcularının da karantinaya alınması gerektiğini belirtti.