Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin ve diğer önemli kripto para birimleri Pazar günü Çin’den gelen bir haber ve bir Goldman Sachs’ın yayımladığı bir CIO anketi nedeniyle haftasonu dalgalanırken, yeni haftaya yukarı yönlü başlangıç yaptı.

Pazar günü 35 bin doların altını test eden Bitcoin'de yeni haftanın ilk işlemleri 36 bin dolar seviyesinin üzerinden geçti.

Gazeteci Colin Wu’nun Twitter hesabında yer alan bir habere göre, Çinli sosyal medya sitesi Weibo bazı kripto bağlantılı hesapları engelledi. Habere göre, çok sayıda hesaba girildiğinde, “Yasaları ve Weibo’nun topluluk kurallarını ihlal ettiği bildirildiği için bu hesap görüntülenemiyor” notu ile karşılaşıldı. Weibo geçmişte de çeşitli kripto bağlantılı hesabı askıya almıştı. Çin Devlet Konseyi mayıs sonunda Bitcoin işlemleri ve madenciliğinin engellenmesi çağrısını yinelemiş, kripto parada sert kayıplar yaşanmasına neden olmuştu.

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) June 5, 2021

Goldman CIO anketi de fiyatlamaları etkiledi

Timothy Moe’nun liderliğindeki Goldman Sachs stratejistleri ise Cumartesi günü yayımladıkları bir raporda, sadece uzun pozisyonlara yer veren fonlar ile hedge fonlardan 25 CIO ile yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirdiklerini, katılımcıların en beğendikleri varlık sınıfı sorulduğunda, Bitcoin’in en tercih edilmeyen olarak öne çıktığını belirttiler.

Bu arada Bitcoin 20 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalarının altında işlem görmeye devam ediyor.

Evercore ISI teknik stratejisti Rich Ross, Cuma günkü notunda, Bitcoin’in 29 bin dolar kritik destek seviyesini test etme ve 20 bin dolara doğru düşme riski taşıdığını belirtti. Ancak Bitcoin için farklı görüşler de mevcut. $7,5 milyarlık hedge fonu SkyBridge Capital’ın kıdemli portföy yöneticisi Troy Gayeski’ye göre altın ve Bitcoin, Fed’in varlık alımlarını azaltma senaryosunda ralli yapabilir.