Advertisement
HABERLER ABONE OL

Guggenheim Partners CIO’su Scott Minerd uzun vadede Bitcoin’de yükseliş beklediğini ancak son dönemde ‘çok fazla ve çok hızlı’ yükselen kripto para biriminde yüzde 50’lik düşüş olabileceğini söyledi.

CNBC’ye konuşan Minerd “kısa vadede büyük bir hareket gördük, köpük oluştu, bitcoin’de büyük bir düzeltme olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bitcoin geçen hafta 65 bin dolara yaklaşarak tüm zamanların zirvesini görmesinin ardından bugün 55 bin dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin’in 20 - 30 binlere çekilebileceğini kaydeden Minerd “Bu da yüzde 50’lik düşüş anlamına geliyor. Bitcoin’de daha önce bu tarz düşüşleri gördük.” şeklinde konuştu. Minerd, fiyatlarım uzun vadede ise yükseleceğini, 400 bin - 600 bin dolar aralığına ulaşabileceğini de öngördü.

Bitcoin 2020’de başlayan büyük rallisini bu yıl da sürdürdü ve yıl başından beri yüzde 90 civarında yükseldi. Kurumsal ilgi de kripto paranın yükselişini tetikleyen faktörlerden bir tanesi oldu. Tesla gibi bazı şirketlerin bitcoin yatırımı yaparken Mastercard’dan Goldman Sachs’e kadar birçok firma da kripto paralarla ilgili adımlar atıyor.