Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BlackRock Inc.'den Gordon Fraser, gelişen piyasa (EM) hisse senetlerinin bu yıl 2018'deki kayıplarının büyük kısmını geri alacağı tahmininde bulundu. Fraser, geçen yılın sonlarına doğru görülen seçim destekli ralli öncesi Brezilya hisselerinde "al" tavsiyesinde bulunmuştu.

BlackRock'ın küresel piyasa hisse senetleri fon yöneticisi Fraser, yavaşlayan küresel büyüme ortamında, Fed'in bu yıl muhtemelen faiz artırımına gitmeyeceğini, bunun da doların zayıflamasına ve gelişen piyasalara fon girişinin artmasına neden olabileceğini söyledi. Fraser, zayıf dolardan olumlu etkilenebilecek ve ekonomideki iyileşme işaretleri sonucu Çin'deki yükselişe bağlı şirketlere yöneliyor.

Hong Kong'da bulunan ve şirketlin yaklaşık 40 milyar dolarlık aktif EM hisse senedi portföyünün idaresine yardımcı olan Fraser, "Piyasalar, geçen yılki kayıplarının, hepsini olmasa da, önemli kısmını geri almalı," dedi ve "Gelişen piyasaların geçen yıl karşı karşıya bulunduğu temel zorlukların tümü ve küresel likidite, gelişen piyasaların lehine döndü" şeklinde görüş bildirdi.

Fraser, likiditenin iyileştiğine ilişkin işaretlerin ABD ile diğer piyasalar arasındaki faiz farkının azalması, faiz indirimleri ve diğer merkez bankalarında buna benzer konuşmaları ve Çin2in ekonomiyi desteklemeye yönelik çeşitli adımlarını içerdiğini söyledi ve ABD-Çin ticaret savaşından kaynaklanan risklerin de azaldığını sözlerine ekledi.