Bloomberg HT Haberler BlackRock SMART Fonların alt portföy yöneticisi oldu
HABERLER

BlackRock SMART Fonların alt portföy yöneticisi oldu

  • BlackRock, Garanti Portföy'ün kurucusu ve yöneticisi olduğu SMART Fonların alt portföy yöneticisi oldu

Giriş: 27 Şubat 2017, Pazartesi 13:40
Güncelleme: 27 Şubat 2017, Pazartesi 13:42

BlackRock, Garanti Portföy'ün kurucusu ve yöneticisi olduğu SMART Fonların alt portföy yöneticisi oldu.

Banka açıklamasına göre, Garanti Bankası iştiraki ve Türkiye'nin ilk portföy yönetim şirketi Garanti Portföy Yönetimi'nin, SMART Fonlarla ilgili BlackRock ile imzaladığı anlaşma yürürlüğe girdi.

Anlaşma kapsamında, SMART Fonların toplam varlıklarının yüzde 20'sine kadar ulaşacak yabancı varlıkları alt portföy yöneticisi olarak BlackRock tarafından yönetilmeye başlandı. Bu sayede, birikimlerini SMART Fonlarda değerlendiren yatırımcılar için varlık ve coğrafya çeşitliliği yoluyla daha yüksek bir performans hedefleniyor.

SMART Fonlar, Garanti Portföy Yönetimi tarafından kurulan Garanti Portföy Birinci Değişken Fon, Garanti Portföy İkinci Değişken Fon, Garanti Portföy Üçüncü Değişken Fon'u ifade ediyor.

- "Müşterilerimize daha cazip birikim fırsatları sunacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, şunları kaydetti:

"Birikimlerini yatırım araçlarımızda değerlendiren müşterilerimize, getirilerini artırmayı hedefleyen farklı ve yeni hizmetler sunmayı önemsiyoruz. Bu doğrultuda, varlık yönetimi konusunda dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alan BlackRock ile Garanti Portföy Yönetimi'nin imzaladığı bu anlaşmanın SMART Fonlarımızı sektörde farklılaştıracağını düşünüyoruz.