Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Blackstone Group Inc. CEO'su Steve Schwarzman, koronavirüsün yayılmasını önlemek için uygulamaya koyulan sosyal mesafe tedbirlerinin daha önce benzeri görülmediğini ve bu durumun iş dünyasında yoğun aksamalara neden olduğunu söyledi.

Schwarzman, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, "Neyse ki bu durum geçici, ancak her şey üzerinde baskı oluşturuyor," dedi ve "Neredeyse 21 trilyon civarında bir GSYH'miz var ve biz muhtemelen bunun 5 trilyon dolarlık kısmını kaybedeceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

Pandeminin ABD'de yayılması boğa piyasasını ve ekonomiyi durdurdu ve ticaretin neredeyse tamamen durmasına yol açtı.

Schwarzman, hükümetin 2 trilyon dolarlık teşvik paketini işaret ederek ve 1.5 trilyon dolarlık daha teşvik gelebileceği tahmininde bulunarak, Blackstone dahil tüm şirketlerin küresel pandeminin olumsuz etkilerine maruz kalacağını, ancak acının geçici olacağını söyledi. Scwarzman ayrıca, nakiti olan şirketler için önemli fırsatlar olabileceğine dikkat çekti.

Schwarzman, "Yapılabilcek çok önemli yatırımlar var," dedi ve firmasının 150 milyar dolarlık cephanesinin bir kısmını yatıracak yeri "agresif bir şekilde" aradığını belirtti.