Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Şen moderatörlüğünde başlayan oturumun ilk konukları T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi İnsan Kaynakları Yetkilisi Mehmet Rauf Karslı ve Ciner Yayın Holding İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Erkan Ataman oldu.

"Pandemi Sürecinde İnsan Kaynakları" konulu oturumda konuşan Karslı personellerinin uzaktan çalışma anlamında hazırlıklı ve eğitimli olduğunu belirtti, dijitalleşmenin yaygınlaşmasının önemine değindi. Karslı "2010'dan beri bu konulara ilişki altyapı çalışmaları gibi ciddi proje çalışmaları içerisindeydik. Kamu hizmetinin sürekliliği gibi değişkenliği de önemlidir. Yani zaman değişince kamu hizmeti buna uymak durumundadır, bu anlamda bu kırılmayla belki 10 yılda yaşayacağımız süreci bir yılda yakalamış olacağız" ifadelerini kullandı.

"ARTIK EVDEN ÇALIŞMA MODELLERİ GÜNDEME GELECEK"

Erkan Ataman ise bu dönemde insanı merkeze alan kriz yönetimi yaptıklarını belirtti. Ataman "Her çalışmamızda çalışanların sağlığını dikkate alırken hem de işletmemizin devamlılığını sağladık. Bu süreçte hepimiz birbirimizi daha iyi tanıdık. Bu kaotik süreç kurumsal bağlılığın ne kadar önemli olduğunu, yetenekleri elde tutmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu. Ataman artık uzaktan ve evden çalışma modellerinin gündeme geleceğini söyledi.