Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’in (SEC), Fiat Chrysler Automobiles NV’a benzer konudan ceza vermesinin ardından BMW AG’yi de satış raporları pratikleri hususunda incelemeye aldı.

Sözcü Phil DiIannei tarafından telefonda verilen bilgiye göre, Alman otomobil üreticisi, SEC ile temasa geçti ve araştırma süresince SEC ile tam işbirliği içinde olacağını belirtti. SEC Sözcüsü Kevin Callahan araştırmaya yönelik herhangi bir yorumda bulunmadı.

Soruşturmanın bir dizi sıkıntıdan yeni kurtulurken BMW için yeni bir baş ağrısı olacağı belirtiliyor. Şirket geçtiğimiz ay yeni CEO Oliver Zipse’nin Avrupa’daki otomobil satışlarındaki düşüşün ardından maliyet azaltıcı bir program yayımlamasıyla kazançlarda yükseliş olduğunu bildirmişti.

Geçen ay, BMW Alman antitröst soruşturması kapsamında şirketin çelik alım pratiklerine bağlı olarak 28 milyon euro (31 milyon dolar) ödemeyi kabul etmişti. Şirket aynı zamanda Avrupa Birliği’nin otomobil üreticilerinin daha temiz emisyonlu araçların piyasaya sürülmesinin geciktirmesi iddiasıyla ilgiliolarak da kenara 1.4 milyar euro ayırmıştı.