Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiliz politika yapıcı Michael Saunders, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) koronavirüs pandemisine tepki verirken çok fazla genişlemeye gitmesinin çok az genişlemeye gitmesinden daha güvenli olduğunu belirtti.

İngiltere'nin krizden görece yavaş toparlanma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Saunders, özellikle bu durumun zarar verici olabileceği söyledi. Perşembe günü katıldığı internet yayınında konuşan Saunders, daha fazla teşvik vermemenin ekonominin "düşük enflasyon tuzağına" sürüklenmesine neden olabileceğini ifade etti.

Sterlin, Saunders'ın gelecek ay gelebilecek daha fazla parasal genişlemenin zemin kazandığını gösteren yorumlarının ardından zayıfladı. Saunders, Mayıs'ta varlık alımlarının artırılmasını isteyen iki politika yapıcıdan biriydi. Çoğunluğun beklemek istemesine karşın, genişlemeye eninde sonunda ihtiyaç duyulacağı kabul gördü. O zaman bu yana aralarında Başkan Andrew Bailey'nin de bulunduğu politika yapıcılar ek teşviklerin yolda olduğunu ima ettiler.

Saunders, "Politika hatasının maliyetleri mevcut durumda bir noktaya kadar asimetrik. Çok fazla genişleme yönünde hata yapmak ve baskılar arttıkça sıkılaştırmak, çok az genişlemeye gitmek ve ekonominin düşük enflasyona girmesinden daha güvenli." dedi.