Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BofA'nın 21 ile 42 yaş arasında en az 3 milyon dolar varlığa sahip olan 1,052 kişiyle yapılan anketi, katılımcıların portföylerinde 4'te bir oranında hisse senedi tuttuğunu gösterdi.

Varlık yöneticileri daha önceki dönemlerde genç yatırımcılara hisse senedi tavsiyesinde bulunuyordu. S&P 500 Borsası işleme açıldığı 1957 yılından 2021'in sonuna kadar yıllık bazda ortalama yüzde 12 getiri sağlamıştı. Endeks, yüksek enflasyon ve piyasadaki dalgalanma nedeniyle yıl başından bu yana ise yüzde 24 düştü.

Varlıklı genç Amerikalıların son dönemde borsa yerine kripto para birimi, gayrimenkul ve girişim sermayesi yatırımlarına odaklandığı görüldü. Ankete göre yatırımcıların yüzde 15'i portföyünde dijital para birimi bulunduruyor, ankete katılan ve yaşı daha büyük kişilerde ise bu oran sadece yüzde 2 oldu.

Bank of America Private Bank COO'su Jeff Busconi "Hisse senetlerine olan güven kaybı, hisse ve tahvillerden oluşan geleneksel portföylerin ortalama üstü getiri sağlamayacağını düşündüğünü gösteriyor. Hisse senetlerinde son 10 yılda çok güçlü performans görülmüştü, şimdi ise volatil dönemlerden geçiyoeuz. İnsanlar da bunu düşünerek hareket ediyor" şeklinde konuştu.