Advertisement
HABERLER ABONE OL

Japonya Merkez Bankası, Yoshihide Suga'nın Başbakan olarak Abe'den devaldığı pozisyonda para politikası ve maliye politikasına yönelik duruşun korunacağını belirtmesinin ardından sert para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmezken pandemi tarafından hasraa uğramış ekonomik görünümü yükseltti.

Japonya Merkez Bankası faizi eksi yüzde 0.1 düzeyinde korudu ve varlık alımını da sabit bıraktı. Japonya Merkez Bankası'nın para politikasına yönelik kararı Bloomberg anketine katılan 44 ekonomistin yüzde 95'i tarafından ön görülmüştü.

Çarşamba günü Japonya Başbakanı olarak seçilen Suga, BoJ'un politikasında finansal piyasaları stabilize edecek acil bir değişikliğe gitmesini gerektiren bir durum olmadığını bildirmişti.

Banka pandeminin başından bu yana ilk kez ekonomik görünümü yükseltti.

Japonya Merkez Bankası ayrıca, ekonomik aktiviteye kademeli geri dönüşün sağlanması ile toparlanmanın başladığına yönelik değerlendirmede bulundu. BOJ tarafından yapılan açıklamada, deniz aşırı ekonomilerin derin bir depresyondan toparlanıdığı ve bu durumun yurt içinde üretim ve ihracat faaliyetlerini desteklemeye yardımcı olacağı vurgusunda bulunuldu.