Advertisement
HABERLER ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıda negatif faiz oranı ve varlık alım seviyelerinde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Banka, politika faizini eksi yüzde 0.1 düzeyinde tuttu.

Önümüzdeki hafta Başbakan Suga Yoşhidide'nin halefinin belli olacağı ülkede Merkez Bankası ekonomiye yönelik genel değerlendirmede kayda değer bir değişiklik yapmadı, fakat ihracat ve üretim beklentilerini Kovid-19 salgınında delta varyantı etkisi ile aşağı yönlü revize etti.

Japonya'da seçimler

Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) liderlik seçimleri akabinde, Suga Yoşihide sonrası ülkenin yeni başbakanının ekim ayı başında mecliste belirleneceği bildirildi.

Ay sonundaki LDP seçimlerinde, Reform Bakanı Kono Taro, eski Dışişleri Bakanı Kişida Fumio ile kadın adaylar eski İçişleri ve İletişim bakanları Noda Seiko ve Takaiçi Sanae yarışacak.

29 Eylül'de seçilecek yeni parti başkanın, LDP ve koalisyon ortağı Komeito'nun hakimiyetindeki meclis oturumunda, Japonya'nın yeni başbakanı olarak ilan edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kyodo ajansının kabine kaynaklarına dayandırdığı haberine göre LDP iç seçimleri sonrası, Japonya'nın yeni başbakanı 4 Ekim'deki olağanüstü parlamento oturumunda belirlenecek.