Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ekonomiye ağır hasar veren karantinayı kaldırmaya yönelik kapsamlı plan için taahhütte bulunarak Birleşik Krallık'ın koronavirüs salgınının tepe noktasını gördüğünü bildirdi. 

Koronavirüs tedavisinin ardından ilk basın toplantısını düzenleyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson gelecek hafta işletmelerin nasıl iş aktivitesine geri döneceğini açıklayacağını söyledi ve insanlara kısıtlamalar kalkana dek yüz maskelerini takmaya devam etmeleri çağrısında bulundu. 

Johnson, "İlk kez virüsün tepe noktasını geride bıraktık, zirveyi gördük ve şu an düşüş eğilimindeyiz" dedi. 

İngiltere'de kısıtlamalar nasıl kalkacak? 

Başbakan'ın sözleri hükümetin ekonomiye ağır hasarlar veren kısıtlamaların kaldırılıcağına yönelik bir plan yapıldığına işaret etti. Ayrıca bakanların milyonlarca insanın işini kaybetmesine neden olan ve şirketleri iflasa sürükleyen bu kısıtlamaları 7 Mayıs'ta değerlendirecekleri bildiriliyor.

Başbakan Johnson, "Gelecek hafta ilk etapta ekonomimizi nasıl tekrar harekete geçireceğimize, çocuklarımızı nasıl tekrar okula göndereceğimize ikinci ve üçüncü aşamalarda ise nasıl tekrar işlerimize döneceğimize ve yaşam alanlarımızı nasıl daha güvenli hale getirebileceğimize dair kapsamlı bir plan yapacağım. Kısacası, bu hastalığı bastırırken aynı zamanda ekonomik aktiviteyi nasıl başlatacağımıza dair bir plan oluşturacağız" dedi.

İngiltere Başbakanı Johnson 26 Mart'ta koronavirüs testi pozitif çıkmasından bu yana basın toplantısı düzenlememişti.