Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

BIST 100 Endeksi dünkü sert düşüşünü tersine çevirdi. Endeks dün Suriye'deki muhaliflerin İdlib'in güneyinde operasyon başlattıkları haberiyle % 4'e varan kayıpla 114.920,86 puana kadar gerilemiş, günü de % 2.9 düşüşle 115 bin 642 puandan tamamlamıştı. Toplam işlem hacmi 14,8 milyar lira olurken bankacılık endeksi yüzde 4,22, holding endeksi yüzde 3,86 gerilemişti.

Bugüne de düşüşle başlayan endeks 114 bin 453 puana kadar geriledikten sonra gelen tepki alımlarıyla yükselişe geçti ve % 1'in üzerinde artarak 117 bin puanı aştı. Bankacılık endeksi de % 1'in üzerinde primli seyrediyor.

İş Yatırım Araştırma Uzmanı Halil Barışkan Bloomberg HT'ye Borsada dünkü satışın beklentiden daha sert olduğunu belirterek "Çünkü jeopolitik riskler zaten biliniyordu. Son dönemde yaşanan rallinin yerli yatırımcılar ve yüklü kredili işlemlerle olması yüzünden dünkü satış çok sert oldu. Çünkü alım kademelerindeki zayıflıklar satışlar sertleştikçe daha sert fiyatlamalara neden oldu. Bu biraz abartılı fiyatlamaya neden oldu. Bu sabah negatif seviyelerden 117 bine kadar tepki gördük, şu an endeks dengelenme aşamasında. Piyasalar bu akşam Erdoğan - Putin zirvesinden olumlu sonuç bekliyor." dedi.

Uzman, piyasaların bekleme modunda kalacağını, başka haber akışı gelmezse fiyatların bu aralıkta dengeleneceğini söyledi.
Barışkan "Endeksteki satışlardan sonra 120 binin üzerine yeniden atarsak long bir piyasaya dönebiliriz. Aşağıda 113 binin altında kapanış olursa 2020 yılı için olumlu havanın dağılabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BIST 100 Endeksinde bugünkü hareket