Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Borsa dalgalı seyrine devam ediyor. BIST 100 Endeksi gün içinde yüzde 5’e varan kayıplar yaşarken ikinci seansta kayıplarını toparlayarak artıya geçti.

Gün içinde en düşük 4 bin 479 puanı gören endeks sonrasında toparlanarak günü yüzde 0,82 artışla 4 bin 752 puandan tamamladı.

Çarşamba günü yüzde 5’e varan kayıplar yaşayan ve devre kesici uygulanan BIST 100 Endeksi Perşembe gününe de kayıpla başladı. Seans sonuna doğru gelen alımlarla toparlanan borsa kapanışta artıya geçti.

Toplam işlem hacmi 118,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,11 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 1,92 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,40 ile ulaştırma, en çok kaybettiren ise yüzde 6,05 ile spor oldu.

Phillip Capital Araştırma ve Eğitim Direktörü Ercan Göçmen Bloomberg HT’ye endekste son 1 saatte ciddi bir toparlanma olduğunu belirterek “bardağın dolu tarafına bakarsak 100 günlük ortalamadan bir tepki bulduk. Burası olumlu. Yukarı harekette işlem hacmi yüksekti, bu da olumlu. Diğer taraftan endeks 10 günlük ortalamasının ardından 50 günlük ortalamanın da altına geriledi. Yani hızlı bir geri çekilme oldu ve 2 tane ortalamayı aşağı kırdı. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde endeks 50 günlük ortalamasının üzerine çıkacak mı çıkamayacak mı -yani 5 binin üzerinde tutunacak mı- bu son derece kritik olacak. Gelen bilançolar beklentilerin üzerinde, belki bilançolarla endeks 5 binin üzerine tutulabilir. Ama 50 günlük ortalamanın üzerinde tutunamazsa yatay süreç görebiliriz” değerlendirmesini yaptı.