Boşanana vergi indirimi önerisi
-
'Tek Ebeveynli Aileler' araştırmasıyla, boşanan ya da eşini kaybeden ebeveynlere vergi indirimi uygulamasının başlatılması önerildi
(A.A) - Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce yürütülen ''Tek Ebeveynli Aileler'' araştırmasıyla boşanan ya da eşini kaybeden ebeveynlere vergi indirimi uygulamasının başlatılması önerildi.
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, geçen yıl başlatılan ve İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Adana, Şanlıurfa ve Erzurum'da 473 tek ebeveynli aile bireylerinden veri toplanarak oluşturulan ''Tek Ebeveynli Aileler'' araştırmasını tamamladı.
Araştırma sonuçlarına göre, boşanma süreçlerinde mahkemelerin çocukları genellikle annelerine vermesi nedeniyle boşanan çiftler arasında velayetle ilgili sıkıntı yaşanmıyor. Ancak genellikle kadınlar, boşandıktan sonra mal rejimi ve nafaka konularında sorun yaşıyor. Düşük sosyo ekonomik durumda olan veya kırda yaşayan kadınların, nafaka konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ortaya koyan araştırmaya göre, erkekler de sıklıkla ayrıldıkları eşlerine nafaka ödemiyor. Araştırmaya katılan kadınlardan nafaka alamayanların sayısı alanların yaklaşık 2 katı olarak görülüyor.