Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere’nin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılması sonrası yapılacak anlaşmada en tartışmalı başlık olan balıkçılık konusunda nihai çözüme yaklaşıldı. Yetkililer birkaç gün içinde anlaşma olacağını düşünüyor.

Balıkçılık konusunun gündeme gelmesi iki tarafın farklılıklarını büyük oranda giderdiği iyimserliğine neden olurken, sterlin dolar karşısında değer kazandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ofisinden yapılan açıklamada bu konuda anlaşma olursa Parlamento'nun haftaya onay için toplanacağını belirtti.

Ancak Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklar AB teknelerinin avlanmak için İngiliz sularına ne kadar girebileceği konusunda farklılıkların hala önem teşkil ettiğini, burada bir uzlaşı olmazsa tüm anlaşmanın etkileneceğini söylüyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Leyen balıkçılığın hala en zor konu olduğunu belirtti ve bu sorunun çözülmez göründüğünü söyledi.

Yetkililer balıkçılık konusunda çözüme ulaşmanın günlerce sürebileceğini belirtiyor, uzlaşının olmadığı nokta; yeni kurallar ve kotalar getirilene dek geçiş sürecinin ne kadar olacağı...İngiltere üç sene talep ederken AB daha uzun süre istiyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de geçtiğimiz günlerde AB'nin bir anlaşmaya hazır olmadığını söyledi.