Bursa'daki otomotiv grevi
-
Oyak Renault işçilerinin ücretlerinde iyileştirme talep etmesi üzerine başlayan grevler sürüyor
15 Mayıs Perşembe gece yarısı Renault’ta başlayan grev otomotiv sektörünün kalbi olan Bursa’daki pek çok metal fabrikasına yayıldı. Grev yapılan fabrika sayısı 8'e yükseldi.
Son 1 aydır işçiler, haklarını savunmadığını ifade ettikleri Türk Metal Sendikası ile işverene tepki amacıyla eylemlerde bulunuyordu.
Eylemler tüm sektöre yayıldı
Bursa’da metal sektöründe genel grev havası hâkim. Tofaş, Renault fabrikaları üretime ara vermek zorunda kaldılar. Şehirde yer alan Coşkunöz, DJC, Mako, Ototrim ve Farba'da işçilerin eylemleri greve dönüştürmesi üzerine üretim durdu.
Delphi, Valeo, SKT, Maysan Mando, TBVC Beltan, Rollmech, Çemtaş, Trelleborg Vibracoustic, Farba, Ficosa fabrikalarında da eylemler Türk Metal'den istifalar sürüyor.
Eylemler 18 Mayıs akşamı itibarıyla Gebze'de yer alan ZF Sachs fabrikasına da sıçradı. İşçiler Türk Metal'e yönelik tepkilerini gösteriyor.
Son olarak 20 Mayıs'ta Ford'un Gölcük’teki fabrikasında çalışan işçiler de üretimi durdurdu, Ford Otosan'da üretime ara verildiğini açıkladı.