Advertisement
HABERLER ABONE OL

MarketWatch'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, TikTok'un sahibi olan şirket ByteDance Ltd.'nin ABD hükümeti ile populer video paylaşım uygulamasının tamamının satışının önüne geçebilecek olası yollar üzerine görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Kaynakların bildirimine göre, bu tarz bir seçenek Çin hükümetinin Microsoft Corp. gibi teknoloji devine gerçekleşecek satışın daha zor olduğuna yönelik adım atmasından bu yana ön plana çıkıyor.

Çin tarafı ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok'un ABD operasyonlarının satışının gerçekleşmesi ya da operasyonların durdurulması çerçevesinde çizdiği hızlı bir zaman çizelgesinin de karşısında duruyor.

Kaynaklar, diğer seçeneklerin masada durduğunu, sürecin devam ettiğini ve satışın hala olasıklar dahilinde olduğunu ve 'tam satış' gerçekleşmese dahi sonucun TikTok'ta bazı yapısal düzenlemeler yapılmasını gerektireceğini belirttiler. Bu yapısal değişikliklerin, TikTok'un ABDli bir teknoloji partneri edinerek veri güvenliğini garanti etmesi olabileceği bildirildi.