Advertisement
HABERLER ABONE OL

Hindistan merkezli Tata Steel’in CEO’su T.V. Narendran çelik fiyatlarındaki yükselişin gelecek yıllarda da devam edebileceğini söyledi.

CEO, sıcak haddelenmiş çelik fiyatlarının son 7-8 yılda ton başına ortalama 400 - 450 dolar olduğunu, önümüzdeki birkaç yılda fiyatların ortalama 600 dolar civarına yükseleceğini öngörerek “fiyatların bu civarda dalgalanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Narendran çelik piyasasının artan maliyetler ve Çin’in pazardaki gelişen rolü gibi çeşitli değişimlerden geçtiğini söyledi. CEO, Çin’in, Hindistan’ın toplam üretiminin üretiminin üzerinde ihracat yaptığını, ancak net sıfır emisyon hedefleri kapsamında ülkenin ihracatının düşeceğini belirtti.

Narendran ayrıca yıllar sonra ilk kez çelik talebinin Çin öncülüğünde gerçekleşmediğini söyledi ve “Dünya Çelik Birliği bu yıl çelik tüketiminin Çin dışındaki ülkelerden gelmesini bekliyor. Batı dünyasındaki altyapı yaptırımları talebi destekliyor” açıklamasını yaptı.

Narendran fiyatlara dair ise “çelik fiyatlarını gelecek 10 yılda önceki 10 yıla göre çok daha yüksek seviyelerde göreceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.