Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin'de ekonomik yavaşlama, işsizlik oranının keskin bir şekilde yükselmesi ile yılın ilk iki ayında derinleşti ve hükümetin mevcut teşvik stratejsini daha da ciddi hale getirdi.

Çin'de sanayi üretimi yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.3 arttı ve yüzde 5.62lık artış beklentisinin gerisinde kaldı. Bu artış, 2009'dan bu yana en kötü yıl başlangıcını işaret ediyor. Bu veri önceki dönemde yüzde 6.2 artmıştı.

Perakende satışlar söz konusu dönemde yüzde 8.2 ile beklenene paralel arttı ve 2012'den bu yana en yavaş artışını gerçekleştirdi. Bu veri önceki dönemde yüzde 9'luk bir artış göstermişti.

Sabit varlık yatırımları ise yüzde 6.2 ile beklenene paralel arttı ve önceki yüzde 5.9'luk artışa kıyasla yukarı yönde hareket etti.

İşsizlik oranı Şubat ayı sonu itibariyle yüzde 5.3'e yükseldi ve iki yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu veri Aaralık ayında yüzde 4.9 seviyesindeydi.

Emlak yatırımları yüzde 11.6 artışla Kasım 2014'ten bu yana en yüksek artışını gerçekleştifi.

Singapur'da Natwest Markets PLC Asya stratejisti Liu Peiqian, "Bugünkü veriler, sanayi üretimi ve tüketim halen baskı altındayken yatırımlardaki artış ile birlikte, ekonominin tabanı bulmasının zaman alacağını işaret ediyor ve kötüleşen işsizlik ise, politika yapıcıların istihdamı daima ilk sıraya koymalarından dolayı, geveşeme yönündeki politikaların daha da artaağını gösteriyor" dedi.