Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Evergrande için geniş çaplı talimat listesi hazırlayan Çin finansal sektör regülatörleri şirketin yarım kalmış gayrimenkul projelerini tamamlamaya odaklanmasını ve kısa vadede dolar cinsi tahvillerinde temerrüde düşmekten kaçınmasını istedi.

Bloomberg'e konuşan bir kaynağa göre, Evergrande temsilcileriyle toplantı yapan düzenleyici kuruluş bürokratları şirketin tahvil yatırımcılarıyla proaktif bir şekilde iletişim kurması gerektiğini bildirdi.

Şirketin perşembe günü 30 günlük ödeme periyodu olan 83,5 milyon dolarlık kupon ödemesi bulunuyor.

Görüşmelerde yetkililerin Evergrande’ye finansal destek önerdiğine yönelik bir işaret oluşmadı. Kaynak politika yapıcıların kimlerin Evergrande tahvili tuttuğunu öğrenmeye çalıştığını bildirdi.

Çin, yerel hükümetleri Evergrande'nin batma ihtimaline karşı hazırlıkları olmaları konusunda uyardı.

Çinli şirketler kredi pazarına geri dönüyor

Aralarında yatırım yapılamaz kredi notuna sahip Jiayuan International’ın da bulunduğu dört Çinli şirket, perşembe günü dolar cinsinden tahvil ihracı gerçekleştirdikten sonra Evergrande’nin borç krizinin finansal sisteme yayılacağına dair endişeler biraz olsun azalmıştı.

Çin’in zor zor durumdaki emlak geliştirme şirketi China Evergrande Group’un hisse senetleri, şirketin bir biriminin yuan cinsinden tahvillerin faiz ödemeleri konusunda müzakerede bulunmasının ardından şirketin borç sorunun düzensiz bir şekilde çözüleceği beklentilerinin azalması sonucu sert yükselmiş ve dolar cinsinden tahvilleri ralli yapmıştı.

Evergrande Hong Kong piyasasında yüzde 32 ile 2009’dan bu yana en sert yükselişini gerçekleştirirken, 250 milyon hisse senedi el değiştirdi. Hong Kong piyasaları Çarşamba günü tatil nedeniyle kapalıydı. Şirketin 2022 vadeli yüzde 8,25 faizli dolar cinsinden tahvilleri 4,4 sent değer kazanarak 29,6 sente ulaşmıştı.