Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen hava yolu sektörünü kurtarmak için doğrudan nakit enjeksiyonu ve şirket birleştirme gini önlemleri değerlendirdiği belirtildi.

Konuya yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre değerlendirilen önerilerden biri, kamu kontrolündeki büyük hava yolu şirketlerinin küçük olanları devralması. Diğer bir seçenek ise hükümetin sektörü kurtarmak için milyarlarca dolar enjekte etmesi. Ancak kaynaklara göre tartışmalar sürüyor ve henüz kurtarma paketinin son hali kesinlik kazanmış değil.

Hava yolu sektörü, Wuhan'da ortaya çıkan koronavirüsten özellikle Çin'de oldukça olumsuz etkilendi. Küresel şirketler Çin uçuşlarının yaklaşık yüzde 80'ini durdururken yerel hava yolu şirketleri 10.4 milyon yolcu taşıyabilecek kadar uçağı uçurtmadı.

Sektörü araştırmacısı OAG Aviation Worldwide verilerine göre Çin'in hava yolu sektörü daralarak Portekiz'in ardına geriledi.

Ayrıca hükümetin değerlendirdiği belirtilen diğer önlemler arasında hava yolu şirketlerinin kredi geri ödemelerinden feragat ve uçaklar için daha uygun leasing şartları gibi seçenekler de bulunuyor.