Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri hükümetin teşvikleri bir miktar azaltacağına yönelik derinleşen endişelerle 6 haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Şangay Bileşik Endeksi kapanışta yüzde 2.4 gerileyerek haftalık kaybını bu yılın şimdiye kadarki en kötü haftalık performansı olan yüzde 4.5 seviyesine getirdi.

10 hisseden fazlasında gerilemenin yaşandığı endeksteki kayıplara telekom, teknoloji ve consumer discretionary??? hisseleri öncülük etti.Tahviller 10 yıllık borç getirisinin 2 baz puan düşmesiyle ile birlikte yükselirken, yuan dolar karşısında bu ayın en düşük seviyesine geriledi.

Çin hisse senetlerine yönelik algı geçen hafta Politburo toplantısının hükümetin tekrar ekonomiyi destekleyici önlemler almasına yönelik endişeleri tetiklemesiyle sarsıldı. Geniş  kapsamlı teşvikler bu yıl Çin’de ekonomik endişelerin 2018’de ülkenin hisselerini etkilemesinin ardından dünyanın en büyük piyasa rallisini desteklemişti.

Şangay Merkezli Central China Securities Co.’dan Stratejist Zhang Gang , “Olası politika değişikliğine yönelik endişeler piyasaya zarar veriyor. Yatırımcılar yatırım yapabilecek sektörleri zorlukla buluyorlar bu yüzden piyasayı terk etmek yönünde fikirlere sahipler” dedi.

 

.