Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Çin’in yüksek kaliteli dolar cinsi tahvilleri, emlak piyasasındaki sıkıntıların kredi piyasasının geneline yayılması ile birlikte, yaklaşık yedi ayın en sert satış dalgası ile karşı karşıya kaldı.

Piyasada işlem yapan piyasa oyuncuları, ülkenin yatırım yapılabilir kredi notuna sahip tahvillerinde makasın yaklaşık 8 ila 10 baz puana çıktığını kaydetti.

Bloomberg endeksine göre, bu Nisan ayından bu yana en büyük günlük artışı işaret ediyor. Bu hareket ile birlikte, üst üste dört gündeki artış 27 baz puana çıktı ve bu da Nisan ayından bu yana en büyük dört günlük artışı gösterdi.

Bu satışlar, sektördeki aşırı borçlanmayı önlemek için getirilen kısıtlamalar ve gayrimenkul devi China Evergrande Group’un içinde bulunduğu likidite krizi ile mücadele etmek durumunda kalan emlak sektöründeki borç krizinin yayılma risklerinin altını çiziyor.

Bu olumsuzluklar son günlere kadar sadece yatırım yapılabilir kredi notuna sahip olmayan emlak geliştirme şirketleri ile sınırlı kalmıştı. Ancak yatırımcılar şimdi krizin daha büyük emlak şirketlerine ve ekonominin geneline yayılabileceği konusunda artan bir şekilde endişe duyuyor.